Лука Великов Докузанов

luka

Лука Великов Докузанов e ученик и последовател на създателя на ЮМЕЙХО проф. Масаиуки Сайонджи с 20-годишна практическа и научна работа и 10-годишен преподавателски опит на метода ЮМЕЙХО.

Черпил е от мъдростта и знанията на монасите в манастирите на Атон (Света гора), манастира Шао Лин и храмове в Индия, Непал и Тибет. Това позволява на участниците в уъркшопа да разберат ЮМЕЙХО не само в класическата версия, но и извън този обхват, да се докоснат до тайните на тайните.

Лука Докузанов е изучавал оптико-електронни и лазерни прибори и системи в Института по точна механика и оптика (ЛИТМО) в Санкт Петербург (Ленинград). Първата му специалност е инженер-физик-изследовател. Работи като научен сътрудник в Института по оптико-електронно приборостроене и Българската академия на науките (БАН). Проектирал е уреди за ирисова диагностика и е изучавал тази медицинска специалност. Изучавал е и се занимава с Рефлексотерапия, Чигун, Рейки, Медицинска радиестезия, Ритмология, Диетолечение (спечелил I място в конкурс за програми за оптимално хранене на издателство Кибеа), Хомеопатия (завършил е Лондонския колеж по класическа хомеопатия и две години работи в Оздравителен Хомеопатичен Център Фитолек), Аромотерапия.

Съчетавайки най-древните знания с най-съвременните технологии, през 2009 основава Академия Алхимия на здравето, преименувана впоследствие на Академия на здравето Свети Лука) и създава ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР.